case: product manager Telegraaf Tickets @ TMG

 

Wat wilde De Telegraaf:

Om teruglopende advertentie inkomsten en dalende verkopen proberen te dekken had De Telegraaf diverse initiatieven bedacht voor retentie van lezers. Eén daarvan was het aanbieden van tickets voor de dagreacreatiemarkt, op dat moment een nieuwigheid. De propositie stond wel live, maar er werd nagenoeg nog geen gebruik van gemaakt. Er was een product manager nodig die met de propositie aan de haal zou gaan.

Wat heb ik gedaan:

Ik heb zowel de offline als online publicatiekracht van de krant benut om de propositie te laden. Daarnaast heb ik een nieuw media model ontwikkeld voor de dagreacreatie aanbieder.

Wat heb ik gerealiseerd:

De propositie doorontwikkeld in samenwerking met ticketingpartner TicketsPlus. Door optimaal gebruik te hebben gemaakt van het media bereik van De Telegraaf zijn de targets met meer dan 150% behaald. 

Periode: 08-2006 tot 07-2007

Wat wordt er over mij gezegd:

Roald is een betrouwbare en professionele ondernemer met veel kennis van e-commerce en online marketing. Hij heeft een realistische kijk op de online wereld en is altijd op zoek naar effectieve en klantvriendelijke oplossingen die een bijdrage leveren aan de verkoopdoelstellingen.

Mark Deusien, sales manager @ De Telegraaf

Roald was verantwoordelijk voor de succesvolle implementatie van een nieuwe business case bij een mediabedrijf.
Hij maakte van strategische doelstellingen een operationele business. Met als resultaat dat het gecreerde e-commerce platform van de Telegraaf meer slagkracht heeft gegeven in uitdagende marktomstandigheden.

Willem-Jan Brabers, CEO @ TicketsPlus