case: content & campaigning @ Technische Unie

 

Wat wilde Technische Unie:

Technische Unie is Nederlands grootste B2B technische groothandel met een omzet van ruim €1,1 miljard. Hun verouderde e-commerce platform moest vervangen worden om bij de tijd te blijven. Dit gaf tevens nieuwe mogelijkheden om content en campagnes te ontwikkelen welke aansluiten bij de diverse doelgroepen. Zo werd mij gevraagd om daarvoor de tools, middelen, processen en afdeling op te bouwen.

Wat heb ik gedaan:

Ik heb de strategische keuze om gepersonaliseerd content aan te bieden vorm gegeven door als Product Owner voor de 'content & campaigning' vertical in het migratietraject naar het nieuwe ATG platform er voor te zorgen dat juiste tooling beschikbaar kwam. Daarnaast heb ik de bijbehorende processen opgericht en/of ge-optimimaliseerd.

Wat heb ik gerealiseerd:

Ik heb het online marketing team uitgebouwd naar 4 FTE en de processen in de organisatie geoptimaliseerd om aan de juiste content te komen en te kunnen gebruiken. Ik heb de digitale middelen naast de website, zoals e-mail en social media, efficiënter en effectiever gemaakt. Daarnaast heb ik content personalisatie en gerichte campaigning geïmplementeerd in zowel website als e-mail marketing. Dit heeft geleid tot structureel meer website bezoek en content consumptie naast de webshop en heeft Technische Unie ook gepositioneerd als een kennispartner.

Voor de rondvarende beurs van Technische Unie heb ik een digitaal registratie en toegangscontrole systeem ontwikkeld welke direct is gekoppeld aan het CRM systeem.

Tevens ben ik Product Owner geweest voor het vernieuwde intranet van Technische Unie.

Periode: 11-2011 tot 02-2015

Wat wordt er over mij gezegd: 

Roald was altijd gefocussed op het best mogelijke resultaat, niet iets doen om het doen, maar afvragen waarom?. Hij stimuleerde zijn team om hetzelfde te doen.
Zijn ondernemende geest en voortdurende drang naar professionele ontwikkeling zijn in elk bedrijf een gewenste toevoeging.

Geertje Visser, content & social media @ Technische Unie

Roald daagde mij en mijn bedrijf uit om hoogwaardige kwaliteit te leveren. Ik heb hem leren kennen als pragmatisch als het op projecten aankomt. Zijn focus en duidelijke visie met betrekking tot strategische online marketing is opmerkelijk.
Hij kan hard zijn als het gaat om behalen van resultaten, maar is gebleken een betrouwbare partner te zijn. Hij is een energieke leider met diepgaande kennis van online marketing en technologie.

Bert-Jan van Rein, eigenaar @ Qamel