case: B2B e-commerce portal @ MAG45

 

Wat wilde MAG45:

MAG45 is een 'supply chain integrator' waar na lange tijd een CEO kwam met een duidelijke strategie, visie en missie: de referentie worden op het gebied van supply chain integratie. Hij vroeg mij om te helpen met het ontwikkelen en implementeren van een e-commerce strategie die past bij die ambitie.

Wat heb ik gedaan:

Ik heb samen met de innovatie directeur een analyse gedaan obv digital maturity model (intern) en klantbehoeften (extern). Op basis daarvan is een strategie opgesteld welke aansluit bij de kennis en kunde van MAG45. Ik heb tevens de MVP requirements opgesteld, het platform en implementatie partner geselecteerd en business case opgesteld.

Wat heb ik gerealiseerd:

Ik heb een volwaardige e-commerce strategie opgeleverd welke in 2 fasen - e-commerce en doorontwikkeling naar een customer portal - volledig uitgevoerd is. Tijdens die realisatie ben ik als proxy-product owner betrokken geweest bij zowel fase 1 als fase 2 en heb ik als klankbord gefungeerd voor het management team.

Fase 0: Analyse en strategie ontwikkeling, vaststelling MVP en platform/partner selectie
Fase 1: Ontwikkeling en implementatie MVP e-commerce omgeving
Fase 2: Doorontwikkeling naar een geintegreerd customer portal

Periodes: 

02-2015 tot 07-2015 (Fase 1) - 3 dagen per week
03-2016 tot 08-2016 (Fase 2) - 1 dag per week
12-2016 tot 07-2019 (Fase 3) - 1 dag per 2 weken

Wat wordt er over mij gezegd:

Roald heeft een geweldige job gedaan in het in kaart brengen van ons e-commerce landschap (huidig en toekomstig) en het selecteren van een partner om dat te realiseren.
In tegenstelling tot andere consultants houdt Roald geen verkooppraatje. Hij luistert en helpt je zelf de oplossingen te zien.

Laurent Chavagne, innovation director @ MAG45 BV

Roald's ervaring als e-commerce consultant gaat van high-level tot aan de details van de user stories en user-experience. Naast een prettige en professionele persoonlijkheid is zijn ervaring voor ieder project een toegevoegde waarde.

Paul de Metter, CEO @ Arlanet, implementatie partner MAG45