case: TSP Grand Prix Ticketservice start-up

 

Wat wilde Grand Prix Tickets:

In 1998 ben ik begonnen met TSP Grand Prix Ticketservice. Het via internet verkopen van toegangskaarten voor Formule 1 wedstrijden, in de tijd dat dat eigenlijk nog gebeurde met fax en post. Zo kon ik het nieuwe fenomeen 'internet' en mijn passie Formule 1 combineren.

Wat heb ik gedaan:

Concept was om vanuit een centrale product database verschillende, elkaar beconcurrerende websites te opereren, elk met een andere look-and-feel en prijsstelling. Tevens maakten we al snel goed gebruik van nieuwe mogelijkheden en advertentie technieken, zoals Google Adwords. Uiteindelijk waren er 10-tallen websites actief, zoals GrandPrix-Tickets.com, EasyGPT, F1tickets.com en BelgianGP.be.

Wat heb ik gerealiseerd:

Van een zolderkamertje naast de day-job naar 3 medewerkers en €4,7 miljoen omzet. In 2005 werden zo'n 18.000 tickets door ons verstuurd. Naast het feit dat het leuk was - zo'n 10-12 F1 races per jaar werden bezocht - was het ook uitermate leerzaam: hoe ga je om met sterke groei, hoe maak je de inkoop/verkoop en verzend processen zo efficient mogelijk en welke nieuwe technieken pas je toe of juist niet.

TSP was in die tijd absolute marktleider in deze niche. In 2005 heb ik mijn aandeel in het bedrijf verkocht. Na een sterke verdere groei is het bedrijf uiteindelijk in 2012 ten onder gegaan aan slecht management

Periode: 1998 tot 2006