case: project manager B2B tools @ Essent

 

Wat wilde Essent:

 

Wat heb ik gedaan:

Met behulp van PrinceII methodiek heb ik de verschillende projecten gemanaged. Tevens heb ik de business managers (on)gevraagd van advies voorzien in hoe de proposities konden worden ontwikkeld.

Wat heb ik gerealiseerd:

Binnen tijd en budget heb ik erop toe gezien dat de diverse online proposities zijn opgeleverd en gelanceerd in de grootzakelijke 'mijn' omgeving:

  • Energie Fixatie: een tool waarmee het voor echte grootverbruikers mogelijk was om direct op de energiehandelsmarkten gas en elektra in te kopen. Maakte gebruik van de Yubikey 2 staps verificatie oplossing.
  • Energie Monitor: een tool die inzicht geeft in het verbruik van een klant's diverse locaties, alsmede trend analyses en vergelijkingsmogelijkheden.
  • Energie Facturatie: een tool waarin alle facturen van diverse locaties terug te vinden zijn

Op Energie Fixatie na worden alle tools nog steeds gebruikt voor Essent grootzakelijke gebruikers

Periode: 05-2009 tot 07-2010

Wat wordt er over mij gezegd:

Roald was mijn PM op diverse projecten bij Essent en met hem werken was motiverend. We waren een goed team, waarin hij mij ruimschoots faciliteerde in mijn niet altijd makkelijke wensen om te testen. Daardoor kon ik de focus houden op mijn taken zonder me zorgen te maken over dat soort zaken. We hadden een open en fijne communicatie over alle zaken die speelden.

Bastiaan Maan, senior tester @ Essent

Roald kan zijn uitgebreide theoretische kennis omzetten in praktische toepassingen waar zijn projecten baat bij hebben. Roald daagt zijn opdrachtgevers uit met vragen om zo een optimaal eindresultaat van de projecten te bewerkstelligen.

Marco Poeth, online project manager @ Essent